Bine de știut! Alimentul care reduce riscul de diabet

Știi câte beneficii are acest produs gustos și ușor de consumat, care face parte din alimentația oamenilor de peste 10.000 de ani?

Specialiștii recomandă să mâncăm 2 pahare de iaurt pe zi deoarece acest aliment este mai bogat în vitamine și calciu chiar și decât laptele. În plus, conține puține zaharuri, scrie realitatea.net.

Totodată, s-a descoperit că persoanele care consumă regulat iaurt sau alte lactate cu conținut scăzut de grăsimi au un risc cu 24% mai mic de a dezvolta diabet de tip 2. De altfel, iaurtul slab este un aliment recomandat în dieta persoanelor cu diabet.

Pe lângă aceste beneficii, iaurtul participă și la controlul ponderal, datorită senzației de sațietate pe care o oferă și a faptului că dezvoltă probiotice, a spus prof. Dr. Nicolae Hancu, notează bzi.ro.

De asemenea, ajută la reglarea tranzitului intestinal și la o stare de bine a sistemului digestiv care este foarte importantă pentru echilibrul nostru emoțional, conform noilor descoperiri care arată că în tubul digestiv se află sistemul nervos enteric, responsabil cu cea mai mare parte a secreției de serotonină (hormonul fericirii).

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu