Bine de știut! Alimentul care previne infecţiile respiratorii

Medicii nutriționiști susțin că legumele și fructele murate pot deveni alimente probiotice, atât timp cât sunt conservate corespunzător.

Experții menționează că murăturile sunt indicate mai ales în perioadă rece a anului deoarece au efecte revitalizante, remineralizante, de întărire a sistemului imunitar, de optimizare a digestiei și de stimulare a detoxifierii organismului, scrie realiatea.net.

"Varza murata, de exemplu, isi pastreaza compusii anticancerigeni, hepatoprotectori si antioxidantii. In plus, datorita continutului ridicat de vitamina C naturala - pana la 60 de miligrame la suta de grame, varza are un efect antioxidant, potentat si de vitaminele A si E, de mineralele: zinc, magneziu, potasiu si calciu, intarind sistemul imunitar si rezistenta la viroze, inclusiv la diferitele forme de gripa", precizeaza prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, citat de bzi.ro.

Varza murata este apreciata in toata lumea, cu precadere in Germania, unde este servita alaturi de celebrii carnati nemtestti. Datorita procesului de fermentare, varza murata sti, implicit, zeama rezultata, capata proprietati nutritionale deosebite.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu