Bine de știut! Alimente care diminuează durerile de stomac

Dincolo de medicamentele care-ți ameliorează pe termen scurt durerile de stomac trebuie să te asiguri că adopți și un regim alimentar blând, care nu înrăutățește problema, scrie realitatea.net.

Iată câteva recomandări:

Bananele sunt prima soluție de urgență la care ar trebui să apelezi când te confrunți cu dureri de stomac.

Ele conțin potasiu de care ai neapărată nevoie în cazul în care ești deshidratată. Și sunt suficient de consistențe cât să-ți potolească foamea. Bananele conțin și o fibră solubilă numită pectină care ajută la normalizarea circulației libere prin tractul digestiv.

Dacă nu-ți plac bananele, poți încerca cu papaya. Enzimele din ea, papaină și chimopapaină, îmbunățesc nivelul acidității din stomacul tău. Ele ajută totodată la redresarea digestiei și la potolierea durerilor. Pentru a profita din plin de beneficiile acestui fruct exotic, mănâncă papaya de dimineață, pe stomacul gol, scrie bzi.ro.

Când stomacul tău este dat peste cap din cauza excesului alimentar, e o idee bună să te rezumi la mâncăruri care nu-l afectează și mai tare. Orezul, pâinea prăjită cu brânză de vaci sau cartofii fierți sunt opțiunile ușoare pe care le ai la dispoziție.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu