BINE DE ŞTIUT! Află cum poţi utiliza uleiul de măsline pentru frumuseţea ta

Nu mai este niciun secret că uleiul de măsline este cel mai sănătos pentru organism. Mai mult de atât, ceea ce încă nu se știe este că, uleiul de măsline este cel mai bun ajutor pentru frumusețe. Este ideal pentru hrănirea părului, pielii și unghiilor, scrie clickpentrufemei.ro.

Pentru că este bogat în vitamina E, acizi grași esențiali și minerale, uleiul de măsline este tratamentul ideal. De asemenea, compușii activi prezenți în el ajută la combaterea acneei. Doar amestecă ulei cu puțină sare, și aplică pe zona afectată de acnee. Vei fi surprinsă de rezultate.

Utilizările neștiute ale uleiului de măsline:

Acționează ca un balsam
Uleiul de măsline poate înlocui cu succes balsamurile din comerț. Proprietățile pe care le conține ajută la hidratarea și hrănirea foliculilor de păr, lăsând părul strălucitor.

Pune puțin ulei de măsline în palmă, și aplică pe păr de la rădăcini spre vârfuri. Lasă-l să acționeze 10 minute, după care clătești. Repetă tratamentul de 3 ori pe săptămână.

Acționează ca o cremă hidratantă
Grăsimile esențiale și antioxidanții prezenți în uleiul de măsline îl fac cel mai hidratant ulei pentru piele. Poate fi folosit pentru a combate pielea uscată, reduce apariția coșurilor, și ajută pielea să-și mențină elasticitatea în zonele sensibile, cum este zona ochilor, prevenind apariția ridurilor.

Ia puțin ulei de măsline pe degete și masează până este absorbit de piele. Aplică în fiecare zi.

Acționează ca un exfoliant natural
Datorită proprietăților hidratante și de întărire, acest ingredient este folosit ca bază în rețetele de creme naturale exfoliante. Poate fi folosit pe pielea sensibilă a feței, buzelor și nasului.

Prepară o mască pe bază de ulei de măsline și zahăr. Aplică pasta obținută pe zonele pe care vrei să le exfoliezi. O lași să acționeze 5 minute, după care clătești. Repetă acest mic tratament de două ori pe săptămână.

Perfect pentru cuticule
Îndepărtarea cuticulelor este foarte importantă pentru rutina de îngrijire a unghiilor. Prin aplicarea de ulei le înmoi, și pot fi mai ușor îndepărtate, fără dureri.

Aplică zilnic ulei de măsline pe cuticule. Folosește-te de degetul mare pentru a masa.

Perfect pentru demachiere
Folosirea uleiului de măsline pentru îndepărtarea machiajului este un avantaj, deoarece pielea nu este afectată în niciun fel. De asemenea, poate fi folosit pentru a hrăni pielea delicată, și preveni apariția ridurilor la ochi.

Aplică ulei de măsline pe o dischetă de bumbac, și începe să îndepărtezi machiajul care este în exces.

Tratament pentru acnee
Pentru că uleiul nu este recomandat pielii care este predispusă la acnee, el trebuie combinat cu un alt ingredient. Cel mai bun este sarea. Este un remediu natural, care tratează acneea.

Amestecă 1 lingură de sare cu puțin ulei de măsline. Pasta obținută o aplici direct pe zona afectată (pielea feței). Repetă tratamentul de 3 ori pe săptămână.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu