Bine de ştiut: 5 alimente sănătoase care cresc riscul de îmbolnăvire

Am ajuns să cumpărăm tot mai des alimente pe a căror etichetă scrie ”bio” (sănătos), însă multe dintre ele nu ar trebui să aibă un loc în coşul nostru. A fost demonstrat că multe dintre ele nu sunt aşa de sănătoase pe cât s-ar crede, plus că pot avea efecte secundare, crescând riscul de îmbolnăvire.

Iaurtul cu arome

Ştim că iaurtul este foarte sănătos; este sursă bogată de proteine, calciu şi probiotice, după cum o arată un studiu realizat de Universitatea Harvard, care mai spune că există o legătură între includerea în dietă a iaurtului şi slăbit. Dar iaurtul care conţine diverse arome prezintă şi o cantitate mare de zahăr, oferindu-le acel gust dulce care poate provoca dependenţă. recomandat este să se mănânce iaurt simplu, în care poţi adăuga tu nuci, seminţe de cânepă şi fructe.

Dresing-urile de salată ”light”

Aşa numitele sosurile ”light” pentru salate conţin mai mult sodiu şi zahăr - două ingrediente care pot provoca hipertensiune arterială, creştere în greutate şi alte afecţiuni cardiovasculare – pentru a le oferi acel gust care ne place atât de mult. Însă trebuie luat în considerare faptul că organismul are nevoie de grăsimi sănătoase din salată pentru a sintetiza toate vitaminele liposolubile din legume, cum sunt salata verde, morcovul şi roşia. Pentru sănătatea ta, evită dressing-urile pentru salată, scrie adevarul.ro

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu