Bine de știut! 15 alimente pe care le poţi mânca oricând şi în orice cantitate, fără să te ÎNGRAȘI

Dacă eşti la dietă, trebuie să ştii că există unele alimente pe care le poţi mânca oricând şi în orice cantitate, fără riscul de a lua în greutate, scrie realitatea.net.

Este atât de greu să rezişti tentaţiilor atunci când urmezi o dietă strictă... Simţi senzaţie de foame aproape tot timpul şi când deschizi uşa frigiderului e imposibil să nu cazi în ispită. Cu toate acestea, unele alimente conţin o cantitate minimă de calorii şi pot fi consume oricând şi în orice cantitate doreşti. 

Ţelina

Aproximativ 95% din țelină este apă. Acest aliment foarte sănătos conține 30% din necesarul zilnic de vitamina K. Cel mai bine este să mănânci țelina când este proaspătă, deoarece își pierde majoritatea proprietăților sale utile în termen de cinci zile de la tăiere.

Albușul de ou

Poţi mânca albușuri de ou în cantități vaste. Este chiar benefic pentru cei care urmează o dietă strictă. Amestecați albușul cu câteva roșii și vei obţine cea mai sănătoasă omletă. Cu toate acestea, dacă îţi pasă de silueta ta, indicat e să nu o prăjeşti în ulei.

Salata

Salata conţine vitaminele A si C, precum și acid folic și fier. Este practic lipsită de calorii, astfel încât consumul său în cantități mari nu va determina creșterea în greutate.

Castraveţi

Castraveţii conţin aproape aceeaşi cantitate de apă ca şi ţelina. Ei au beneficii semnificative pentru sănătate. Coaja unui castravete conţine cea mai mare parete a valorii sale nutriţionale, în special beta-caroten, care este extrem de bun pentru ochi. Indicat este să nu îi cojeşti!

Conopida

Conopida este o sursă excelentă de vitamina C și K. Este cea mai hrănitoare atunci când este consumată în stare brută.

Roșii

Roşiile conţin licopen, vitaminele A, C și B2, acid folic, fibre, crom și potasiu.

Acestea sunt practic lipsite de calorii și oferă diferite substanțe nutritive vitale pentru sănătate.

Broccoli

Broccoli este mâncarea preferată a celor care se află la dietă. În afară de vitaminele A, C, E și K, aceasta conține aproximativ 20% din necesarul zilnic de fibre.

Mazăre

Mazărea este foarte săracă în calorii: o ceașcă de mazăre conține aproximativ 35 kcal. E bogată atât în fibre, cât și în proteine.

Floricele de porumb

O ceașcă de popcorn nu va afecta niciodată greutatea corpului tău. Te poţi bucura de această gustare fără teama de a câștiga kilograme în plus.

Grapefruit

Grapefruit-ul ajută la stabilizarea nivelului de zahăr din sânge. Este plin de vitamina C și, datorită valorii calorice scăzute, te poate ajuta să slăbeşti.

Pepenele galben

Pepenele îţi va potoli pofta de dulce fără să îţi afecteze dieta. Conține peste jumătate din valoarea zilnică recomandată a vitaminelor A și C.

Căpșuni

Căpșunile sunt bogate în potasiu și fibre și au un efect antiinflamator, de aceea sunt indispensabile pentru toți cei care vor să slăbească.

Mure

Murelele sunt bogate în antioxidanți și vitamina C. În plus, au un gust uimitor. Conținutul caloric este relativ scăzut.

Portocale

Portocalele sunt cunoscute pentru conținutul lor de vitamina C. În plus, tot miezul în sine conține o mulțime de fibre care ajută la scăderea colesterolului.

Afine

Afinele conţin mai mulți antioxidanți decât oricare alt fruct. Prin urmare, o ceașcă de afine te va ajuta să îţi echilibrezi dieta. Acest aliment este sărac în calorii.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu