Bin Laden a calculat câţi americani să omoare ca SUA să-şi retragă trupele din Orientul Mijliociu

Embed:

Osama bin Laden plănuia atacuri teroriste în Statele Unite de Ziua Independenţei, pe 4 iulie, în Ziua de Crăciun, dar şi la împlinirea a 10 ani de la căderea turnurilor gemene din New York. Cel puţin asta reiese din jurnalul găsit de trupele militare americane la reşedinţa lui Bin Laden din Pakistan.

Printre materialele confiscate în timpul raidului în care primul terorist al lumii a fost ucis se află şi un carnet cu planurile lui Bin Laden.

Potrivit notiţelor făcute de acesta, liderul terorist calculase numărul americanilor care trebuie să moară pentru ca SUA să-şi retragă trupele din Orientul Mijliociu. Bin Laden planifica şi în oraşul Los Angeles acte teroriste.

Potrivit anchetatorilor, informaţii similare conţin şi alte documente, care includ unele idei, dar mai puţin planuri bine puse la punct de liderul talibanilor.

În timpul operaţiunii militare, americanii au reuşit să pună mâna pe mai multe calculatoare, hard disk-uri, DVD-uri, carduri de memorie care au aparţinut lui Osama Bin Laden.

În acelaşi timp, Agenţia Centrală de Informaţii din Statele Unite, CIA, a prezentat unor oficiali americani imagini cu trupul neînsufleţit al primul terorist al lumii. Senatorii americani au declarat pentru CNN că au văzut 15 fotografii cu Bin Laden mort, dând asigurări privind identitatea acestuia.

Agenţia bulgară de presă Novinite.com scria că autorităţile de la Sofia au ratat două şanse de a-l aresta pe Ayman al-Zawahiri, cel de al doilea om în ierarhia grupării teroriste Al Qaida. Potrivit şefului bulgar al Serviciului de protecţie naţională, teroristul a fost în Bulgaria de două ori la mijlocul anilor 90.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu