Bill Gates vine cu un avertisment: Ne așteaptă epidemia care va omorî 30 de milioane de oameni

O boală asemănătoare gripei din 1918 ar putea ucide 30 de milioane de oameni în doar 6 luni, iar boala ar putea fi o gripă, însă într-o nouă formă, conform spuselor lui Bill Gates, scrie realitatea.net.

Miliardarul a susținut în cadrul unei dezbateri organizate pe tema epidemiilor de către Massachusetts Medical Society și New England Journal of Medicine că omenirea nu este pregătită pentru o pandemie, iar posibilitatea ca un astfel de eveniment să aibă loc în următorii ani este foarte ridicată.

„În cazul amenințărilor biologice, acel sentiment de urgență lipsește. Lumea trebuie să se pregătească pentru pandemii cu aceeași seriozitate cu care se pregătește pentru un război”, a afirmat Bill Gates.

Se pare că noi agenți patogeni apar pe măsură ce populația globului crește, motiv pentru care există un risc foarte ridicat ca oamenii ce aparțin unor grupuri mici să declanșeze boli artificiale, care să se răspândească apoi cu rapiditate în întreaga lume.

„Gândiți-vă la numărul de oameni care părăsesc zilnic New Yorkul și călătoresc pe tot globul. Suntem o lume interconectată”, a declarat Melinda Gates. Prin urmare, conexiunile interumane ne fac vulnerabili în fața bolilor.
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu