Bill Gates NU este cel mai bogat om din lume. Cine l-a detronat pe fondatorul Microsoft

Fondatorul Amazon, Jeff Bezos, a devenit joi cel mai bogat om din lume, detronându-l pe Bill Gates, în urmă aprecierii sensibile ale acţiunilor gigantul american al comerţului online, potrivit revistei Forbes, citată de AFP.

Averea preşedintelui grupului, înfiinţat în 1994 la Seattle (nord-vest), este estimată la 90,5 miliarde de dolari, potrivit unui calcul actualizat în timp real de Forbes, în faţă fondatorului Microsoft, Bill Gates, ale cărui active sunt estimate la 90 de miliarde de dolari, scrie hotnews.ro.

Majoritatea averii lui Jeffrey Preston Bezos provine din acţiunile deţinute la Amazon. Potrivit celui mai recent document transmis arbitrului pieţei americane, SEC, aceste deţine 80,89 milioane de acţiuni, respectiv 17% din capital.

De la publicarea clasamentului anual Forbes al celor mai bogaţi oameni din lume, în 20 martie, acţiunile Amazon au crescut cu peste 24% pe bursă, ceea ce echivalează cu un câştig de 17 miliarde de dolari pentru Jeff Bezos.

Această schimbare de clasament este simbolică pentru ascensiunea averilor provenite din noua economie, în principal fondatorii giganţilor internet.

Între primele zece averi din lumea figurează şi fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, ale cărui active sunt estimate la 72,9 miliarde de dolari.

Bill Gates se clasase pe primul loc al clasamentului anual publicat de Forbes pentru al patrulea an la rând şi pentru a 18-a oară în ultimii 22 de ani.

Magnatul mexican Carlos Slim l-a privat temporar de acest loc patru ani, între 2010 şi 2013.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu