Bill Gates, în fruntea topului celor mai bogați oameni din lume! Cine îl urmează pe miliardar

William Henry Gates al III-lea (61 de ani), cofondatorul Microsoft, continuă să fie pe primul loc pentru al patrulea an consecutiv și al 18-lea în ultimii 22 de ani, cu o avere personală estimată la 86 de miliarde de dolari, notează hotnews.ro, citat de b1.ro.

El a început să dezvolte Microsoft la 19 ani, abandonand studiile în anul doi la Harvard. Acum Bill Gates nu mai deține decât circa 2,5% din capitalul companiei pe care a înființat-o cu Paul Allen în 1975.

Locul secund era ocupat de un apropiat a lui Gates, investitorul american Warren Buffett, cu o avere estimată la 75,6 miliarde dolari.

Warren și-a consolidat averea ajungând în fruntea holdingului Berkshire Hathaway. Omul de afaceri i-a luat locul spaniolului Amancio Ortega, cel care înființase imperiul Inditex și principala marcă a grupului Zara.

În acest top select, Buffett cade pe locul 4, cu o avere estimată la 71,3 miliarde de dolari, imediat după PDG-ul și fondatorul gigantului site Amazon, Jeff Bezos.

Fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, Jeff Bezos, dar și confondatorii celuilalt mare gigant al internetului, Google, Larry Page și Sergey Brin, sunt singurii din primii 20 de miliardari care au mai puțin de 60 de ani.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu