Bill Gates este din nou cel mai bogat om al planetei

Embed:

După o pauză de patru ani, cofondatorul companiei Microsoft, Bill Gates este din nou cel mai bogat om al planetei. Potrivit revistei americane Forbes, averea acestuia a crescut în ultimul an cu 9 miliarde de dolari, iar totalul de 76 de miliarde pe care îl deţine, îl plasează din nou pe poziţia nr. 1 al celor mai bogaţi oameni ai planetei.

Pe poziţia secundă se află magnatul mexican al telecomunicaţiilor, Carlos Slim Helu, care a ocupat în ultimii patru ani primul loc în acest clasament. În 2013, Slim a acumulat o avere de doar 72 de miliarde de dolari.

Amancio Ortega, proprietarul conglomeratului spaniol Inditex, care deţine brandul de îmbrăcăminte Zara, încheie top trei al celor mai bogaţi oameni ai plantei. Averea sa este estimată la 64 de miliarde de dolari.

Pe locul patru se află Warren Buffett, proprietarrul companiei americane Berkshire Hathaway, ce deţine numeroase subsidiare în domenii precum asigurări, construcţii, mobilă şi transporturi. Datorită acesteia, Buffett a acumulat o avere de 58,2 de miliarde de dolari.

Larry Ellison, preşedintele companiei Oracle, este pe locul cinci şi are în conturile sale 48 de miliarde de dolari.

În clasamentul Forbes se regăseşte şi fostul primar al New York-ului, Michael Bloomberg, care are o avere estimată la 33 de miliarde de dolari.

Mark Zuckerberg de la Facebook este pe locul 21. După ce valoarea acţiunilor companiei sale a crescut, averea lui a ajuns la 28,5 miliarde de dolari. 

Clasamentul din acest an include 1.645 de miliardari, cu o avere de 6.400 de miliarde de dolari, în urcare de la 5.400 de miliarde, cât au fost înregistrate anul trecut.

În top se regăsesc şi 268 de noi miliardari, dintre care 42 sunt femei. 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu