Bill Gates, cofondator al companiei Microsoft, a fost ales membru al Academiei Chineze de Inginerie

Bill Gates, cofondator al companiei Microsoft, a fost ales membru al Academiei Chineze de Inginerie, subordonată guvernului, care dorește prin reînnoirea structurii sale de membri să își sporească influența internațională.

În total, instituția chineză a numit 67 de experți naționali și alți 18 străini, printre care se evidențiază Bill Gates, care, pe lângă cunoscuta activitate a lui în sectorul tehnologiei, deține și compania TerraPower, dedicată designului de reactoare nucleare, scrie Agerpres.ro

Academia Chineză de Inginerie a subliniat că prin alegerea de noi membri caută "să promoveze schimburile și colaborarea internațională" pentru a construi o academie de "prim nivel mondial", se arată într-un comunicat.

Filantropul american și premierul chinez, Li Keqiang, au semnat recent un acord la Beijing în vederea unei colaborări la cel mai înalt nivel în dezvoltarea tehnologiei nucleare.

Prin acest acord s-a creat Global Innovation Nuclear Energy Technology, o companie comună formată din China National Nuclear Corporation (CNNC) și TerraPower, cu scopul de a completa designul unui reactor TMR, un dispozitiv care diminuează nevoia de îmbogățire și de reprocesare a uraniului.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu