Bill Gates a comandat primul super yacht din lume pe bază de hidrogen. Cum arată nava (VIDEO)

Embed:

Bill Gates a comandat primul super yacht din lume pe bază de hidrogen, de 500 de milioane de lire sterline (645 milioane dolari), scrie DailyMail.

Yachtul, construit de compania olandeză Feadship, este bazat pe designul vasului ”Aqua”, de 112 metri, care a fost făcut public anul trecut, la Monaco Yacht Show, de către firma olandeză  de arhitecţi navali Sinot, pentru a atrage miliardari interesaţi de ecologie.

Noul vas al lui Gates, care ar urma să fie lansat la apă în 2024, nu se va ridica la nivelul unora dintre cele mai mari vase de agrement din lume, cum este yachtul Eclipse de 163 de metri comandat de oligarhul rus Roman Abramovich, proprietarul clubului de fotbal Chealsea.  

Designul pentru Aqua include rezervoare de 28 de tone pentru stocarea hidrogenului lichid la minus 252 de grade Celsius. Combustibilul va fi utilizat pentru a genera energie pentru două motoare de un megawatt şi pasagerii, prin intermediul unor celule de carburant, care combină hidrogen cu oxigen din aer pentru a produce electricitate şi apă.

Sinot afirmă că sistemul oferă o viteză maximă de 17 noduri, o viteză de croazieră de 10-12 noduri şi o autonomie de 3.750 de mile nautice, mai mult decât suficient pentru a acoperi traversarea Atlanticului de la New York la Southampton.

Cabina vip şi alte camere sunt deschise, luxoase şi confortabile, oferin un sentiment de maximă libertate, printr-un design japonez minimalist, potrivit Sinot.

loading...

Lasă un comentariu