Bilanţul victimelor creşte în Oklahoma: 14 oameni au murit, iar peste 100 au fost răniţi

Embed:

Bilanţul victimelor creşte în statul american Oklahoma, lovit de tornade pentru a doua oară în mai puţin de două săptămâni. 14 oameni şi-au pierdut viaţa, printre care şi copii, iar alţi peste 100 au fost răniţi, dintre care 75 au ajuns la spital. Americanii din regiune au de înfruntat, însă, şi inundaţii grave.

În momentul dezastrului, cele mai multe victime au fost prinse în propriile maşini şi au murit înecate, din cauza inundaţiilor puternice. Printre acestea se numără şi doi copii, unul în vârstă de doar patru ani.

Primul oraş în calea tornadei a fost El Reno, după care stihia s-a mutat în localităţile Mustang şi Moore, precum şi în capitala statului Oklahoma- Oklahoma City. Aici, aproximativ 200 de persoane au fost evacuate, după ce s-a format un crater uriaş în apropiere de un canal de scurgere.

Mai târziu, intemperia a slăbit din putere şi a ajuns în statele vecine Missouri şi Illinois. În total, peste 200.000 de case au rămas fără energie electrică, iar peste o mie de clădiri au fost avariate.

Pe 20 mai, 24 de oameni au murit, după ce o tornadă a măturat aceeaşi regiune.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu