BILANȚUL unei operațiuni de AMPLOARE efectuate de PCCOCS și SIS: 52 de percheziții, 18 reținuţi și 100 de acte false depistate (VIDEO)

Embed:

18 persoane au fost reţinute de către PCCOCS, acestea sunt bănuite de organizarea migraţiei ilegale, şantaj, spălare de bani, contrabandă cu mijloace financiare, falsificarea documentelor și trecerea ilegală a frontierei de stat.

Operaţiunile de investigaţie, dar şi reţinere au fost efectuate de ofiţerii SIS şi procurorii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale, care au organizat astăzi o conferință de presă și au oferit detalii. Potrivit acestora, în total au fost efectuate 52 de percheziții, în urma cărora au fost găsite cel puțin 100 de acte false, 30 000 euro, arme și muniții

Potrivit procurorilor, bănuiții făceau parte din patru grupări criminale, care activau în Republica Moldova și alte state precum Germania, Federația Rusă, Slovacia, România, Turcia, Ucraina, dar și Cehia. Membrii acestor grupări nu se cunoșteau între ei, dar colaborau printr-un intermediar, care este angajat al Ministerului de Interne. Cel din urmă avea niște datorii față de infractori și a fost obligat să le restituie prestând anumite servicii.

"Lucrările pe care le-a făcut angajatul de la MAI era pentru a întoarce niște datorii. Membrii grupării i-au luat legitimația", a precizat Vitalie Busuioc, adjunctul-interimar al șefului Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale.

Printre bănuiţi este şi un şef de la Agenţia Servicii Publice.

"Cel de la agenție era un anagajat cu experiență care clandestin organiza efectuarea documenelor de stat. Oamenii legii au gasit și locul unde perfecta actele", a declarat Vitalie Busuioc, adjunctul-interimar al șefului Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale.

Operaţiunile de investigaţie, dar şi reţinere au fost efectuate de ofiţerii SIS şi procurorii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale, care au organizat astăzi o conferință de presă și au oferit detalii. Potrivit acestora, în total au fost efectuate 52 de percheziții, în urma cărora au fost găsite cel puțin 100 de acte false, 30 000 euro, arme și muniții.

În cadrul conferinței s-a mai vorbit și despre un cetățean pakistanez, care a fost implicat în aceste infracțiuni. Bărbatul activa de mai mulți ani pe teritoriul Republicii Moldova în baza actelor false. Acesta a fost declarat indezirabil și urmează să fie expulzat din țara noastră.

Potrivit procurorilor, toate persoanele au fost puse sub învinuire, iar oprt dintre acestea au primit și mandat de arest pentru 30 de zile.

PUBLIKA.MD amintește că Miercuri, au avut loc descinderi la Agenţia Servicii Publice din Capitală. Mai mulți reprezentanţi ai instituţiei au fost reţinuţi de procurorii PCCOCS pentru comiterea mai multor infracţiuni, printre care şi falsificarea actelor.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu