Bilanțul seismului de pe insula indoneziană Lombok a urcat la 387 de morți

Bilanțul seismului de pe insula indoneziană Lombok a urcat la 387 de morți, au spus, sâmbătă, autoritățile, adăugând că sute de mii de persoane strămutate nu dispun încă de apă curentă, alimente și medicamente.

De asemenea, zeci de mii de case, moschei și clădiri de fimre au fost distruse duminica trecută, în urma cutremurului cu magnitudinea 6,9.

Ne aşteptăm ca bilanţul să crească deoarece, probabil, sub torentele de noroi şi sub ruine sunt în continuare victime', a declat purtătorul de cuvânt al Agenției naționale indoneziene de gestionare a dezastrelor, Sutopo Purwo Nugroho.

Numărul persoanelor forţate să îşi părăsească casele a crescut, la rândul său, ajungând la 387.000, a adăugat purtătorul de cuvânt, invocând şi circa 13.000 de persoane rănite.

Totodată, două persoane și-au pierdut viața pe insula vecină, Bali.

Cei mai mulți sinistrați dorm în corturi sau pe prelate în apropierea ruinelor caselor lor sau a adăposturilor.

La șase zile după seismul devastator, unii localnici nu au primit încă ajutor, mai ales în regiunile muntoase din nord.

'Principala dificultate constă în distribuirea alimentelor (pentru refugiaţi). Majoritatea drumurilor din nordul insulei Lombok au fost avariate în urma cutremurului”, a precizat Sutopo Purwo Nugroho.

Un nou cutremur, cu magnitudinea 5,9 a avut loc joi pe insula indoneziană Lomobok, potrivit serviciului de prospectare geologică a SUA (USGS). Seismul de joi a fost înregistrat în nordul insulei, în aceeași zonă în care s-a produs cutremurul de duminică, scrie libertatea.ro

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu