Bilanţul persoanelor care au murit în atacul din Las Vegas a ajuns la 50. Peste 200 răniţi

Poliția din Las Vegas a intervenit în forță luni dimineață (ora locală 22:30, duminică seară), în cazul unor împușcături ce au avut loc în zona cazinoului Mandalay, la un festival de muzică country. 

Actualizare 13:47. Bilanţul victimelor masacrului din Las Vegas a crescut considerabil. Circa 50 de persoane au murit, iar alte 200 au fost grav rănite în urma împuşcăturilor care au fost executate de la etajul 32 al unui hotel din apropiere.

Poliţia a identificat şi a dat şi numele persoanei suspecte. Este vorba de un locatar pe nume Stephen Paddock în vârstă de 64 de ani. Bărbatul a fost omorât de către forţele de ordine. 

Totodată, poliţia a dat în căutare generală o femeie care ar fi fost partenera acestuia, cu care bărbatul împărţea aceeaşi cameră de hotel. 

Este vorba de o femeie asiatică de peste 40 de ani, Marilou Danley, care lucra ca şi crupieră înntr-un cazinou din Las Vegas.

Actualizare 11:35. Poliția a anunțat un nou bilanț, mult mai grav.

Este vorba despre 20 de morți și peste 100 de răniți. Totodată, anchetatorii au confirmat că atacatorul a tras de la un etaj superior al hotelului din apropierea locului în care avea loc festivalul de muzică country.

Nu este considerat un atac terorist, a mai spus șeriful Joseph Lombardo.

Din primele informații date de anchetatorii, atacatorul este „localnic”. Nu se știu alte detalii despre el. Până în acest moment nu sunt cunoscute motivele acestuia.

Actualizare 10:40.

 Poliția a anunțat că la fața locului nu mai este vorba despre vreun pericol. Însă locul este închis pentru anchetă.

Un bilanț prezentat de presa locală arată că 20 de oameni au murit. Doecamdată anchetatorii nu au confirmat acest bilanț provizoriu.

Totodată, încep să apară declarațiile martorilor. Ei spun că focurile de armă au fost trase dintr-un hotel din apropiere, de la înălțime.

Actualizare 10:10.

 Poliția din Las Vegas a anunțat că un suspect a fost ucis. Deocamdată nu se cunoaște dacă e vorba despre alți atacatori. Spitalele care au preluat răniții au anunțat că 12 dintre ei sunt în stare critică.

Actualizare 10:00. Aeroportul internațional McCarran din Las Vegas a fost închis. Pe de altă parte, un post de televiziune local anunță că 70 de răniți au fost transportați la spital.

Actualizare 9:35: Două persoane au murit și 24 au fost răniți în urma împușcăturilor, transmite BBC.

Presa locală relatează despre cel puțin un bărbat înarmat în zona cazinoului și hotelului Mandalay Bay.

În zonă avea loc festivalul de muzică country Route 91 Harvest.

În timpul unei melodii, deodată s-a auzit cum o armă automată era descărcată în mulțime. Pentru un moment s-a instalat liniștea după care a început vacarmul. Sute de oameni sunt filmați apoi cum fug de gloanțe.

Deocamdată sunt informații neconfirmate privind mai mulți răniți.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu