Bilanțul FABRICAT ÎN MOLDOVA: Peste 60 de acorduri de colaborare, contracte pentru exporturi și peste 53 de mii de vizitatori

Embed:

Peste 60 de acorduri de colaborare, vizitatori în premieră din Olanda şi Pakistan şi contracte pentru exporturi de haine şi produse alimentare în Franţa şi Italia. Sunt doar câteva dintre rezultatele expoziţiei "Fabricat în Moldova" 2019 de săptămâna trecută.

La cea de a 18-a ediţie au participat în jur de 450 de companii autohtone. Au fost expuse produse agroalimentare, mobilă, utilaje şi aparate tehnice, dar şi articole realizate de industria uşoară

"La expoziţia din 2016 am avut 40 de mii. În 2017- 50 de mii. În acest am avut 53 de mii de vizitatori. Delegaţii din aşa ţări ca România, Franţa, Letonia, Olanda, Belgia, Marea Britanie, Pakistan, Kârgâstan, China", a declarat Sergiu Harea, preşedinte CCI.

Numărul contractelor de colaborare încheiate de companiile autohtone cu partenerii de afaceri sunt în creştere faţă de anul trecut.

"Cei mai interesaţi sunt de produse agroalimentare, produse din textile. Cei mai interesaţi sunt partenerii noştri din România, cei din Federaţia Rusă. Cei din Franţa şi din Italia au interes sporit faţă de produsele noastre", a zis Sergiu Harea preşedinte CCI. 

Conform unei analize efectuate de către organizatori, cei mai mulţi dintre participanţi, 70 la sută, vin la expoziţie să-şi găsească viitori parteneri de afaceri.

Aproximativ 60 la sută dintre agenţii economici sunt interesaţi de această expoziţie pentru a-şi menţine imaginea produselor sau a serviciilor oferite, atât pe piaţa locală, cât şi peste hotare.

Circa 55 la sută din respondenţi au răspuns că vin la expoziţie pentru a-şi promova serviciile sau produsele noi.

Aproximativ 45 la sută susţin că sunt la expoziţie pentru informarea consumatorilor, iar 35 la sută dintre companiile autohtone au precizat că participă pentru a se întâlni cu parteneri de afaceri.

Expoziţia "Fabricat în Moldova" are drept scop susţinerea producătorilor locali şi promovarea imaginii Republicii Moldova peste hotare.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu