Bilanțul epidemiei provocate de noul coronavirus, în creştere: Numărul celor răpuşi de virusul ucigaş a ajuns la 1018

Embed:

Numărul celor răpuşi de coronavirus a ajuns la 1018. Anunţul a fost făcut de Ministrul Sănătăţii din China, care a precizat că 43 de mii de oameni sunt în prezent contaminaţi, iar peste şapte mii dintre ei sunt în stare critică. Încă patru mii de persoane care au contractat boala au fost tratate şi externate.

Autorităţile din Beijing au ţinut să menţioneze că cei decedaţi nu vor putea fi înmormântaţi, dar vor fi incinerați în crematorii speciale.

Între timp, locuitorii din Wuhan, locul unde a izbucnit focarul de coronavirus, mai au de înfruntat o problemă.

Serviciul de meteorologie Windy.com a prezentat o hartă din care se văd cantităţi mari de dioxid de sulf deasupra oraşul Wuhan. Acesta este un gaz incolor, iritant al mucoaselor, cu un miros înţepător. 

Substanţa nocivă afectează sistemul respirator şi funcţia plămânilor şi poate cauza afecţiuni grave, uneori chiar fatale.

Potrivit oamenilor de ştiinţă, acesta este emanat după ce sunt arse materii organice, resturi medicale sau combustibili fosili.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a anunţat că expunerea prelungită la un nivel ridicat de dioxid de sulf poate cauza afecţiuni grave, uneori chiar fatale. Cine se face vinovat de emanarea acestora în aer încă urmează să se stabilească.

loading...

Lasă un comentariu