Bilanțul epidemiei de CORONAVIRUS crește ALARMANT în Italia: 132 de pacienţi infectaţi, 26 fiind internaţi la terapie intensivă

Italia, acolo unde e stabilită una dintre cele mai mari comunităţi de moldoveni din diasporă, a devenit țara cea mai afectată de coronavirus din Uniunea Europeană.

Ultimul bilanţ anunţat de autorităţile italiene pentru infectările cu noul coronavirus este de 132 de pacienţi infectaţi, 26 fiind internaţi la terapie intensivă, potrivit ilmessaggero.it.

Autorităţile atrag atenţia celor care nu respectă măsurile impuse că riscă amenzi şi până la trei luni de închisoare.

Amintim că doi oameni, un bărbat și o femeie, au murit din cauza virusului letal în două regiuni separate, Lombardia și Veneto. Printre pacienţi sunt şi doi medici care s-ar putea ca ei să fi intrat în contact cu persoanele purtătoare de coronavirus, fără să fi știut asta. 

Mai multe localităţi din regiunea Lodi au fost izolate pentru a opri răspândirea bolii. De asemenea, au fost anulate evenimente sportive, sunt suspendate cursurile elevilor, iar oamenii au fost sfătuiţi să rămână în case şi să evite plimbările. Totodată, un spital din Padova cu 450 de pacienți internați a fost închis pentru controale. 

"Am decis să interzicem intrările şi ieşirile în zonele în care au fost identificate focare de coronavirus. De asemenea, oamenii nu vor merge la serviciu. Au fost suspendate activităţile publice, dar şi diverse evenimente", a menţionat Giuseppe Conte, premierul Italiei.

Citeşte şi: MAEIE face PRECIZĂRI privind cazurile de coronavirus din Italia şi vine cu RECOMANDĂRI pentru moldoveni


loading...

Lasă un comentariu