Bilanţul deceselor în China a ajuns la 17 persoane. Străzile oraşelor sunt dezinfectate cu utilaje speciale (VIDEO)

Embed:

Bilanţul cazurilor de pneumonie asociată unui nou tip de coronavirus apărut în China a crescut miercuri la 444, iar numărul deceselor, la 17 în provincia chineză Hubei, potrivit Xinhua. Acest nou tip de virus a ajuns în Japonia, Thailanda, Coreea de Sud şi Statele Unite. În acest context mai multe ţări iau măsuri la frontiere pentru a stopa răspândirea, iar un comitet ad-hoc al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) este reunit la Geneva pentru a decide dacă va declara o "urgenţă de sănătate publică de interes internaţional".

Autorităţile britanice au anunţat miercuri că vor mobiliza echipe medicale pentru a întâmpina zborurile directe din Wuhan, oraş din centrul Chinei unde şi-a făcut apariţia noul tip de coronavirus, iar Italia va institui un sistem prin care să verifice temperatura corporală a pasagerilor, informează AFP.

Începând de joi, ministerul italian al Sănătăţii a planificat instituirea unui ''canal sanitar prin care să fie verificată temperatura cu ajutorul unui scanner'' pe aeroportul din Fiumicino (Roma), unde aterizează trei zboruri directe săptămânale din Wuhan.

Alte ţări au instituit controale sistematice care vizează temperatura călătorilor provenind din China, în special Rusia (prin intermediul camerelor termice din avioane) şi Thailanda.

La Londra, cele trei zboruri directe săptămânale între Wuhan şi aeroportul Heathrow fac obiectul, începând de miercuri, al unei ''supravegheri sporite'', a precizat la rândul său ministerul britanic al Sănătăţii, care consideră drept ''slab'' riscul la care sunt expuşi cetăţenii Regatului Unit.

Marţi, Centrul european pentru prevenţia şi controlul bolilor a apreciat că riscul apariţiei unor cazuri în Uniunea Europeană este ''moderat'', dar sporit de Anul Nou Chinezesc, marcat de creşterea numărului de deplasări.

În Franţa, deocamdată, nu au fost instalate camere termice, iar Germania încă nu a adoptat măsuri specifice. 

 

loading...

Lasă un comentariu