BILANŢ SUMBRU privind incendiul dintr-un mall din Rusia: Cel puțin 64 de oameni au murit (IMAGINI DRAMATICE)

Embed:

(UPDATE 13:18) Bilanţ tot mai sumbru în Rusia. 64 de oameni au murit, iar câţiva zeci au fost răniţi în urma incendiului de proporţii produs ieri în mallul din oraşul Kemerovo. Printre victime sunt şi mulţi copii. Un băiat în vârstă de 11 ani este în comă la spital. Pentru a se salva din infern, el s-a aruncat în gol de la etajul trei al clădirii. 

(UPDATE 09:19) Cel puţin 53 de persoane au murit, după ce un incendiu a izbucnit într-un centru comercial din oraşul Kemerovo, aflat în sud-vestul regiunii ruse Siberia, a anunţat luni Ministerul rus pentru Situaţii de Urgenţă, relatează site-ul agenţiei Tass.

(07:57) Un incendiu la un mall din Kemerovo, Rusia, a ucis cel puţin 37 de persoane, duminică. Alte aproape 70 de persoane sunt date dispărute şi sunt căutate de echipele de salvare.

Autorităţile au confirmat că cel puţin 37 de persoane au murit în incendiul care a izbucnit duminică într-un mall din oraşul siberian Kemerevo. Printre victime se numără şi 11 copii. Alte 69 de persoane, din care 40 de copii, sunt date dispărute, relatează RT.com.

Alte 43 de persoane au suferit răni, în urma incendiului, din care 37 au fost spitalizate.

Pe lângă acestea, alte 200 de animale care locuiau într-o mică grădină zoologică sunt presupuse a fi moarte, din cauza fumului inhalat.

Incendiul a acoperit aproximativ 1.500 de metri pătrați, dar a fost oprit din răspândire. Peste 210 salvatori și 48 de unități de urgenţă intervin la faţa locului. Victimele se aflau în spaţiul de joacă destinat copiilor din mall, potrivit purtătoarului de cuvânt al Comitetului de Investigații, Svetlana Petrenko.

La ora locală 21:00, pompierii încă se chinuiau să stingă flăcările în aripa stângă a clădirii, unde sunt localizate sălile de cinema. Celelalte părţi ale centrului comercial au rămas acoperite cu un fum dens, iar echipele de intervenţiei nu au putut interveni pentru a căuta printre ruine.

Imaginile de la faţa locului au surprins un moment şocant, în care un tânăr blocat în mall-ul cuprins de flăcări a sărit de la etajul 3, după ce fumul dens l-a forţat să iasă în exteriorul clădirii, pe un geam. Nu este clar dacă tânărul a supravieţuit.

În luna februarie, un hotel din lux din Moscova a fost evacuat din cauza unui incendiu, din care nu au rezultat victime.

 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu