BILANŢ SUMBRU: Numărul morţilor în urma erupţiei vulcanului din Noua Zeelandă a ajuns la 18

Embed:

Oamenii din Noua Zeelandă au început ziua cu un moment de reculegere pentru cele 18 victime după erupţia vulcanului pe White Island, care s-a produs în urmă cu o săptămână. Două dintre acestea încă nu au fost recuperate. Autorităţile cred că victimele s-au înecat în mare. Chiar şi în magazine, personalul, dar şi cumpărătorii s-au aliniat pentru un minut pentru a aduce un omagiu turiştilor, care au sfârşit tragic.

Premierul neo-zeilandez , împreună cu membrii cabinetului său de miniştri a mers în Parlament pentru a-i comemora pe cei care au murit de săptămâna trecută din cauza erupţiei vulcanice.

"Gândurile noastre sunt în continuare la familiile celor care au murit şi care au fost răniţi în urma erupţiei vulcanice de pe White Island", a comunicat premierul din Noua Zeelandă, Jacinda Ardern.

Oficialul de la Wellington a mai precizat că nivelul de alertă după erupţie este de gradul doi.

Între timp, în spitalele din Noua Zeelandă şi Australia îşi tratează rănile încă 26 de persoane. 14 dintre ei sunt în stare critică. În momentul erupţiei vulcanice, pe White Island se alfau 47 de turişti, originari din Australia, Statele Unite, Germania, Marea Britanie, China şi Malaezia.

loading...

Lasă un comentariu