BILANȚ SUMBRU în urma cutremurului devastator urmat de tsunami în Indonezia. Peste 380 de oameni au murit

Embed:

Bilanţ în creştere în urma cutremurului devastator urmat de tsunami în Indonezia: cel puţin 384 de oameni au murit pe insula Sulawesi. Acolo, zona de coastă a fost lovită de un val tsunami de 3 metri înălţime care a distrus totul în cale. Apele au ajuns până în oraşul Palu, unde zeci de case au fost distruse de seismul care a avut magnitudinea de 7.5.

Serviciile de urgenţă au primit mii de apeluri. Autorităţile au anunţat că toate spitalele din Palu sunt pline cu sute de răniţi. Echipele de intervenţie au fost mobilizate în mai multe localităţi de pe insulă pentru a găsi supravieţuitori şi pentru a oferi primul ajutor.

Intervenţia autorităţilor se desfăşoară cu dificultate din cauza întreruperii alimentării cu electricitate în regiune şi a căderii liniilor de telecomunicaţii. În zonă locuiesc peste 600 de mii de oameni.

În iulie şi august, o serie de cutremure puternice au avut loc pe insula Lombok. Peste 100 de oameni şi-au pierdut viaţa atunci. Indonezia este situată pe Inelul de Foc al Pacificului, zona cu cea mai intensă activitate seismică de pe glob. În decembrie 2004, un cutremur cu magnitudinea de 9.1 produs în largul insulei Sumatra a provocat un tsunami în Oceanul Indian, care s-a soldat cu peste 230 de mii de morţi.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu