BILANȚ SUMBRU în Iran: Cel puţin 17 morţi şi 70 de răniţi în viituri produse în sudul țării

Cel puţin 17 persoane au murit şi alte 70 au fost rănite în viituri produse în provincia Fars din sudul Iranului, după inundaţii devastatoare în nordul ţării, a anunţat luni agenţia Tasnim, relatează Reuters.

Viiturile din sudul ţării s-au produs după câteva zile de inundaţii care au afectat mai mult de 56.000 de persoane ce trăiesc în 270 de sate şi orăşele din provinciile nordice Mazandaran şi Golestan de-a lungul Mării Caspice, a informat televiziunea publică iraniană.

'Cel puţin 17 persoane au murit şi 74 au fost rănite în viiturile din oraşul Shiraz... provocate de ploile torenţiale care au început dimineaţă', a declarat pentru Tasnim şeful serviciilor medicale de urgenţă ale Iranului, Pirhossein Kolivand, referindu-se la capitala provinciei Fars.

Două persoane au murit în provinciile Golestan şi Mazandaran din nordul ţării, au informat luni mass-media locale, relatează dpa.

Pirhossein Kolivand a afirmat că o persoană şi-a pierdut viaţa în Sarpol-e Zahab, în provincia vestică Kermanshah, scrie agerpres.ro.

Din cauza ploilor torenţiale din întreaga ţară, autorităţile au emis avertizări de inundaţii şi pentru alte provincii, inclusiv pentru capitala Teheran.

Guvernatorul provinciei Fars, Enayatollah Rahimi, a declarat pentru televiziunea publică că situaţia este sub control şi echipe de salvare au fost trimise în zonele afectate de inundaţii.

'Îi sfătuiesc pe oameni să rămână în locuinţe pentru a nu fi răniţi', a spus el. 'Nivelul daunelor provocate de inundaţii urmează să fie stabilit', a mai spus el.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu