BILANŢ SUMBRU după FURTUNA de ieri: Ce s-a întâmplat şi în ce localităţi au fost înregistrate cele mai mari prejudicii (FOTO)

Embed:

Vântul puternic de ieri a făcut ravagii în întreaga ţară. Acesta a smuls acoperişuri, a rupt linii de înaltă tensiune şi a doborât zeci de copaci. Fără acoperiş a rămas clădirea Consiliului raional Căuşeni, dar şi grădiniţa din satul Ursoaia, din același raion. Oamenii spun că vântul puternic i-a speriat, iar unii dintre ei sunt  îngrijoraţi de urmările pe care le-ar putea avea intemperia asupra recoltei din acest an.

"Am intervenit cu o decizie ca să îl legăm, cât de cât, ca să nu punem în pericol viaţa. Şi uşile garajurilor au fost puţin distruse. Deja am intervenit către agenţii economici  care au făcut lucrările au intervenit astăzi, sper că în timp de 2-3 zile le vom putea repara", a spus preşedintele raionului Căuşeni, Nicolae Gorban.

Vântul puternic a doborât un copac uscat de pe teritoriul primăriei, care a căzut peste gardul unui gospodar din preajmă. Pagubele vor fi achitate de către autorități.

"Sper că aici noi uşor o să ieşim. Dacă un metru pătrat costă în jur de 200-2500 de lei, aici avem vreo şase metri. Dacă vorbim despre pagubele în total, sper că undeva vor ajunge până la vreo două milioane de lei", a spus vice-primarul oraşului Căuşeni , Victor Lebedev.

Fără acoperiş a rămas şi clădirea grădiniţei Ghiocel din localitatea Ursoaia, raionul Căuşeni.

"Jumătate din acoperiş a fost afectat. Zgomotul s-a auzit, dar foarte puţin, pentru că din grupele de copii se aude foarte puţin pentru că sunt în partea opusă. Ei dormeau, era în timpul somnului şi copii nu au auzit zgomotul care a fost produs de acoperiş”.

"A stricat copaci, a luat acoperişul de pe case. Vecinul are seră mare şi i-a stricat-o. La mine am avut un gard făcut din azbest şi l-a stricat. Cu timpul nu poţi să te pui, vedeţi ce situaţie. În alte părţi poate a fost şi mai tare", a spus educatoarea, Elena Şmatulv.

"Bătea vântul tare şi stăteam ascunşi prin casă. Acoperişul sărea de pe casă, de peste tot locul sărea şi cum trebuia să stai prin curte să e lovească. Vântul a fost foarte puternic, nu am văzut de când sunt eu aşa ceva, ceva straşnic a fost."

Vântul puternic a afectat şi Capitala. Într-o postare pe pagina sa de Facebook, primarul general Ion Ceban a publicat mai multe poze cu arbori doborâţi la pâmânt, panouri de publicitare, dar şi acoperişuri deteriorate.

Potrivit detelor Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, în ultimele 24 de ore, angajaţii au intervenit în 87 cazuri, dintre care 23 au fost situaţii de lichidare a pericolului de prăbuşire a foilor de ardezie, acoperişurilor smulse, dar şi înlăturarea panourilor electrice deteriorate de vânt.

Salvatorii au avut misiunea de a defrişa arbori şi copaci doborâţi în raioanele Soroca, Nisporeni, Căuşeni, Comrat Anenii Noi şi Leova.


Citeşte şi: VÂNTUL DISTRUGE tot ce-i stă în cale. Şcoala din Tohatin a rămas fără acoperiş (FOTO)

Citeşte şi: Drumurile din Anenii Noi, învăluite în NORI DE PRAF (FOTO)

Citeşte şi: PRĂPĂD în Capitală din cauza FURTUNII: Copaci doborâți, panouri căzute, acoperișuri luate de vânt. Cetăţenii, îndemnaţi să fie PRUDENŢI


loading...

Lasă un comentariu