Bilanţ pentru 2016: Topul celor mai frecvente încălcări comise în trafic de şoferii moldoveni

Embed:

Depăşirea limitei de viteză şi nerespectarea indicatoarelor de semnalizare rutieră au fost cele mai frecvente încălcări comise în trafic de şoferii moldoveni, în anul 2016. 

Potrivit datelor Inspectoratului Naţional de Patrulare, pentru primul tip de contravenţie au fost întocmite peste 47.000 de procese verbale. Pentru a doua - au fost aplicate aproape 31.000 de sancţiuni.

Lista este urmată de oprirea sau staţionarea în locuri interzise, cu aproximativ 23.000 de amenzi aplicate.

Un număr identic de procese verbale au fost întocmite şi pentru exploatarea unui vehicul, care nu avea asigurarea obligatorie la zi.

Ultimele două locuri din listă sunt ocupate de conducerea unui vehicul care nu a fost supus reviziei tehnice şi neglijarea semnalului de interzicere al semaforului.

Reprezentanţii Inspectoratului Naţional de Patrulare mai afirmă că numărul încălcărilor comise de şoferi în anul trecut este în descreştere faţă de anul 2015. 

"Pentru prevenirea contravenţiilor date, Inspectoratul Naţional de Patrulare efectuează un şir de campanii de informare, de sensibilizare, razii, operaţiuni speciale pe întreg teritoriul Republicii Moldova", a declarat şeful Secţiei Supraveghere al INP, Stanislav Reaboi. 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu