BILANŢ NEGRU! Uraganul Matthew a ucis 572 de persoane în Haiti

Uraganul Matthew a ajuns statul american Florida și se îndreaptă spre Georgia, unde președintele Barack Obama a decretat stare de urgență. Între timp numărul victimelor provocate urgie, în Haiti, a crescut până la 572 de morți. Cei mai mulți dintre oamenii care au avut de suferit au fost striviți de copacii smulși din rădăcină sau loviți de obiecte luate de vânt. 

Autorităţile din Haiti susţin că uraganul Matthew a distrus 30.000 de case. Oamenii au pierdut agoniseala de o viaţă.

Uraganul a lovit puternic şi insulele Bahamas. Un jurnalist american a fost pe cale de a fi luat de vânt în timp ce încerca să facă un reportaj.

Între timp, meteorologii din Statele Unite au declarat că uraganul Matthew a fost plasat pe treapta trei din cinci pe scara Saffir-Simpson, care măsoară intensitatea acestor fenomene. Furtuna a ajuns în Florida, iar preşedintele american, Barack Obama, a declarat stare de urgenţă în statul respectiv. Intemperia a lăsat fără curente electric peste 476 de mii de case.

Peste două milioane de americani au primit ordin să-şi părăsească locuinţele. La ieșirea din localități s-au format cozi kilometrice de mașini.

"Dacă ne priviţi acum şi locuiţi în zonele de evacuare, trebuie să plecați într-o regiune în care veţi fi în siguranţă. Dacă ne vedeţi, fugiţi imediat din regiune. Mai aveţi foarte puţin timp", a declarat guvernatorul statului Florida, Rick Scott.

Printre cei evacuaţi este şi personalul NASA. Doar 116 persoane responsabile de siguranţa aparatelor au mai rămas la cosmodrom. Uraganul Matthew a perturbat și traficul aerian.

Potrivit presei de peste Ocean, peste trei mii de zboruri au fost anulate, iar mai mute aeroporturi au fost închise.

Furtuna este însoţită de ploi abundente şi rafale de vânt de 205 kilometri pe oră.

Matthew este cel mai puternic uragan înregistrat în ultimii 12 ani în insulele din Marea Caraibelor.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu