Bilanţ negativ: Moldova a exportat de două ori mai puține mărfuri, comparativ cu 2014

Embed:

Moldova a exportat de două ori mai puține mărfuri decât a importat în opt luni ale acestui an. Astfel, în perioada ianuarie-august, ţara noastră a livrat produse în valoare de aproape un miliard 300 de milioane de dolari şi a importat mărfuri în valoare de două miliarde, 624 de milioane de dolari.

Datele Biroului Naţional de Statistică arată că, în din luna ianuarie şi până în august, Moldova a exportat cu 17 la sută mai puţine mărfuri față de perioada similară a anului trecut.

În scădere cu 23 de procente este şi volumul importurilor.  Peste 60 la sută din exporturi au ajuns pe piața Uniuni Europene. Valoarea acestora se ridică la aproximativ 800 de milioane de dolari, cu aproape două procente mai puţin decât în ianuarie-august 2014.

În același timp, volumul mărfurilor livrate în Moldova din ţările comunitare a constituit 49 de procente şi se cifrează la aproape un miliard 300 de milioane de dolari, cu 23,5 la sută mai puţin.

Totodată, în țările CSI au ajuns bunuri moldovenești în valoare de aproape 329 de milioane de dolari, în scădere cu 35,6 la sută.

Importurile din ţările CSI au constituit 25,3 la sută şi au fost cotate la 663 de milioane de dolari, cu aproape 28 la sută mai puţin faţă de aceeași perioada a anului trecut.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu