Bilanţ înfiorător în Siria: Cel puţin 93.000 de persoane au fost ucise de la începutul Războiului Civil, între care şi copii

Embed:

Bilanţ înfiorător în Siria, unde potrivit datelor ONU, cel puţin 93 de mii de oameni şi-au pierdut viaţa de la începutul Războiului Civil din acest stat arab. În acelaşi timp, organizaţia a subliniat că printre victime se numără şi mii de copii.

Reprezentanţii Naţiunilor Unite au făcut public un raport care arată că în fiecare lună, începând cu iulie 2012, peste 5.000 de oameni au fost ucişi în Siria. Cele mai multe masacre au fost comise în localităţi din provinciile Damasc şi Aleppo. Datele prezentate de ONU mai arată că mii de copiii şi-au pierdut viaţa, de la izbucnirea violenţelor, în martie 2011.

Studiul relevă că atât rebelii, cât şi forţele guvernamentale, folosesc copii şi adolescenţi în calitate de atacatori sinucigaşi sau scuturi umane. Mai mult, grupările armate din opoziţie îi obligă pe minori să transporte arme şi muniţii. Potrivit datelor ONU, forţele lui Assad recurg la torturarea copiilor suspectaţi de legături cu rebelii. Documentul este dedicat implicării minorilor în conflictele armate de pe glob şi analizează situaţia din 21 de ţări.

Pentru prima oară, în raport a fost inclusă şi Republica Mali, unde în ianuarie a început o operaţiune militară împotriva islamiştilor, la care participă şi armata franceză.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu