Bilanţ coronavirus în China: 425 de morţi şi peste 20.000 de cazuri de infecţie cu noul patogen

Cel puţin 425 de persoane au murit ca urmare a infecţiei cu noul coronavirus în China, iar numărul persoanelor infectate a ajuns la 20.438, conform bilanţului publicat marţi dimineaţă de autorităţile medicale de la Beijing, potrivit site-ului agenţiei Dpa.

În ultimele 24 de ore s-au înregistrat 64 de noi decese din cauza coronavirusului, toate în provincia Hubei, unde virusul a fost depistat prima oară, a transmis Comisia Naţională de Sănătate de la Beijing.

La nivel mondial, peste 20 de ţări au raportat peste 130 de cazuri de infecţie cu acest virus. Cele mai multe dintre aceste persoane călătoriseră recent la Wuhan sau în alte zone din provincia Hubei sau erau turişti chinezi.

Comitetul permanent al Biroului politic, organ executiv format din oficiali de rang înalt de la Beijing, a comunicat că epidemia este „un test major pentru sistemul şi capacitate de guvernare a Chinei”, a relatat agenţia Xinhua.

China va permite accesul experiţilor americani în ţară ca parte a eforturilor depuse de Organizaţia Mondială a Sănătăţii pentru combaterea răspândirii rapide a noului coronavirus, relatează Reuters.

 

 

loading...

Lasă un comentariu