Bijuterii din oase, create de un bijutier moldovean! Cât costă o asemenea podoabă

Embed:

Pandantive, broșe, cercei și coliere din oase de porc sau vită. Podoabele sb. Femeia cumpără materia primă de la Piaţa Centrală. Întrucât puţine doamne din ţara noastră procură astfel de bijuterii, creatoarea a decis să le vândă peste hotare. Costul acestora se ridică la câteva sute de euro.  

Lucienne Buga are 42 de ani şi este farmacistă de profesie. Pasionată de bijuterii, femeia a învăţat să le confecţioneze la o şcoală din Bucureşti. Până nu demult, bijutierul făcea lucrări din metal. Din dorinţa de a face ceva neobişnuit, Lucienne a încercat să le dea viaţă oaselor de animale.

"Eu am început cu ea să lucrez. Deci aşa s-a primit un trandafir frumos. Am văzut că se primesc lucruri frumoase. Aici este o combinaţie din oase de găină şi cred că nu mai ştiu, cred că e porc", a spus bijutierul Lucienne Buga.

Procesul de creare a unei bijuterii este unul anevoios şi poate dura chiar luni. Munca depusă este pe măsura valorii pieselor.

"Aş putea împărţi în trei etape. În primul rând ca să aduc la materia primă trebuie curăţată, şlefuită. A doua etapă este probabil creaţia în sine. A treia etapă deja finisarea. Poate să dureze şi o lună şi două", a menţionat bijutierul.

Pentru un kilogram de oase, creatoarea plăteşte doi lei. Preţul bijuteriilor este însă mult mai mare.

"Începând de la 300, 400 depinde ce euro mă refer. Coroana e foarte scumpă, nici nu vreau să zic preţul", a spus bijutierul.

Lucienne spune că rudele au fost impresionate când au aflat despre pasiunea ei.

Şi unele femei din Capitală au rămas uimite când li s-a spus că sunt bijuterii din oase:

"Nu aş putea purta aşa ceva".

"Să porţi bijuterii din oase îmi pare un lucru straniu".

Totuşi, sunt tinere care spun că sunt gata să poarte asemenea podoabe:

"Sunt deosebite dar nu pentru fiecare zi. Este ceva deosebit chiar."

"Dacă mi s-ar potrivi la o ţinută de ce nu? Poate că aş fi reticentă la început dar dacă sunt de calitate bună de ce nu".

Bijuteriile din oase de animale pot fi cumpărate la atelierul creatoarei sau în pieţele din Bucureşti.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu