BIG BANG-ul creştinătăţii: A fost descoperit adevăratul mormânt al lui Isus

Realizatorul de filme canadiano-israelian Simcha Jacobovici susţine că a descoperit, în apropierea unui bloc de locuinţe din Ierusalim, un mormânt în care ar fi fost îngropat Isus şi primii săi discipoli.

Cel mai sfânt loc al creştinătăţii nu se află în Oraşul Vechi al Ierusalimului, ci la aproximativ trei kilometri mai la sud, în apropierea unui complex imobiliar cu blocuri pătrăţoase, susţine realizatorul de filme canadiano-israelian Simcha Jacobovici, citat de realitatea.net.

Jacobovici este convins că un mormânt pe care l-a explorat de curând găzduieşte rămăşiţele primelor discipoli ai lui Isus şi chiar ale Mântuitorului însuşi. 

În consecinţă, cartierul rezidenţial East Talpiot reprezintă "Big Bang-ul creştinătăţii", susţine realizatorul de filme.

Nu toată lumea este însă de aceeaşi părere ca Jacobovici. Mai mulţi istorici şi teologi îl acuză pe regizor că este în căutarea senzaţionalului. 

Jacobovici a devenit faimos în urmă cu nouă ani de zile, după ce a realizat un documentar despre un osuar despre care se spune că ar adpăpsti oasele lui James, fratele lui Isus. Ulterior, în 2007, a realizat filmul "Mormântul pierdut al lui Isus", pe care teologii l-au catalogat drept "arheoporngrafie". În peliculă, regizorul susţine că în acelaşi mormânt s-ar afla rămăşiţele soţiei şi copilului său. 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu