Biden - subiect de forfotă în presă

"O vizită la 20 de ani", titrează Ziarul de Gardă. În contextul în care Joe Biden se află încă în capitala rusă, săptămânalul punctează că “interesele Moldovei pot fi promovate la Moscova doar în măsura progreselor pe chestiunile de bază de pe agenda ruso-americană”.

Adevărul reia un interviu în care Biden explică de ce a ales să vină la Chişinău. „Alegerile anterioare au demonstrat angajamentul moldovenilor pentru democraţie, guvernare transparentă, drepturile omului şi reforme economice", punctează el.

Timpul scrie că dacă vrem să ştim care va fi traseul pe care-l va parcurge Joe Biden, este suficient să urmărim pe unde sunt reparate, în ultimele zile, gropile de pe străzile Capitalei. De asemenea, ziarul trece în revistă programul oficialului american, dar şi măsurile de securitate luate de autorităţile moldovene.

Înaltul demnitar “va găsi la Chişinău o ţară de la graniţele NATO care nu are un preşedinte cu mandat deplin şi nici un Guvern care să nu fie interimar”, se mai arată în articolul din Timpul.

Amintim că vicepreşedintele Statelor Unite ale Americii, Joe Biden vine pe 11 martie, la Chişinău, la invitaţia premierului Vlad Filat.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu