Bicicliştii din Manila au ieşit pe străzi pentru a promova transportul ecologic

Embed:

Capitala Filipinelor a fost invadată, astăzi, de bicilişti. Mii de pasionaţi ai acestui sport au participat la o manifestaţie pentru a promova mijloacele ecologice de transport.

Bicicliştii au pedalat peste 15 kilometri pe străzile din Manila. Participanţii îşi propun să promoveze, astfel, un mod sănătos de viaţă. Ei spun că emisiile de dioxid de carbon în atmosferă poate fi reduse considerabil prin utilizarea mijloacelor de transport care nu dăunează mediului înconjurător.

"Cred că ar trebui să facem asta în fiecare zi. Să utilizăm bicicletele în drum spre şcoală, muncă sau biserică. Astfel ne vom bucura de aer curat, un trafic mai puţin aglomerat şi vom fi sănătoşi", a spus un participant.

Acţiunea a avut loc în preajma Zilei Pământului, eveniment marcat în mod tradiţional, în data de 22 aprilie. Potrivit studiilor publicate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, ţările din sudul Asiei se confruntă cu un nivel ridicat de poluare, iar locuitorii din aceste state sunt predispuşi la boli cardiovasculare şi respiratorii.  

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu