Bici Patenti, o PREMIERĂ pentru Moldova. Poliția vine cu un concept inedit privind educația rutieră în rândul copiilor

O nouă abordare a educației rutiere în rândul copiilor, care urmează să fie demarată în Republica Moldova de Poliția Națională în parteneriat cu administrația publică locală, a fost subiectul unei ședințe, desfășurată la Inspectoratul General al Poliției.

Proiectul are ca scop reducerea accidentelor cu implicarea copiilor care astăzi, este una îngrijorătoare, și urmează să fie pilotat în raioanele Rezina și Ungheni, unde sunt amenajate "Orășelul siguranță copii".

Noul serviciu, o premieră pentru Republica Moldova este inspirat din experiența unor orașe din Italia și Germania și urmează să fie unul atractiv și interesant cu activități iniţiate în scopul încurajării mobilităţii active şi durabile a copiilor.

Grupul țintă sunt elevii claselor a IV-XII, care vor fi instruiți atât teoretic cât și practic de polițiști privind circulaţia cu bicicleta. 

Poliția a inițiat la începutul acestui an campania "Bunici grijulii" ce are drept scop asigurarea securității copiilor în trafic și la trecerile pietonale.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu