Bernard Tomic va juca în următorul tur cu Rafael Nadal la Australian Open

Starul emergent al tenisului australian Bernard Tomic, singurul reprezentant al ţării-gazdă la Australian Open, va juca în următorul tur cu Rafael Nadal, după ce a trecut de un alt spaniol, Feliciano Lopez, cu 7-6, 7-6, 6-3. În turneul feminin s-a produs o mare surpriză: chineza Peng Shuai a eliminat-o în două seturi pe sârboaica Jelena Jankovic, cap de serie numărul şapte.

Singurul australian rămas în competiţie la Australian Open, Bernard Tomic, şi-a confirmat din nou talentul şi a trecut în trei seturi, dintre care două la tie-break, de spaniolul Feliciano Lopez, scor 7-6, 7-6, 6-3. În runda a treia, sâmbătă, 22 ianuarie tenismanul de doar 18 ani va juca cel mai important meci al carierei: contra lui Rafael Nadal, care l-a învins pe americanul Ryan Sweeting, 6-2, 6-1, 6-1. Numărul 1 mondial nu-şi face probleme.

Surpriza a venit în turneul feminin. Cap de serie numărul 7, sârboaica Jelena Jankovic a fost învinsă de Peng Shuai din China. Cotată cu cea mai mică şansă din sportivele rămase în turneu Peng a reuşit o revenire spectaculoasă în primul set de la 2-5 şi a învins la tie-break, chinezoaica impunându-se apoi şi în setul al doilea cu 6–3.

Kim Clijsters nu a avut probleme cu spaniola Carla Suarez Navarro, 6-1, 6-3, românca Simona Halep a eliminat-o pe rusoaica Alisa Kleibanova 6-4, 7-6, în timp ce o altă sportivă din România a fost eliminată de Shahar Peer din Israel, scor 3-6, 2-6.

Lasă un comentariu