Berea "Timişoreana" – în sfârşit în Moldova!

Embed:

După o lungă aşteptare a fanilor berii „Timişoreana”, prima bere din România ajunge în Moldova. De la sfârșitul lunii mai a anului curent, toţi amatorii de bere bună au bucuria să savureze  „Timişoreana” proaspătă, cumpărată chiar aici în Moldova. Surpriza este oferită de liderul pieții de bere, compania Efes Vitanta Moldova Brewery.

Timişoreana este una dintre cele mai vechi mărci de bere românești, istoria căreia stă la baza industriei de producere a berii din România. Berea Timişoreana este o bere cu tradiţie, care a început să fie produsă în anul 1718, când Prințul Eugeniu de Savoia a ridicat în Timișoara prima fabrică de bere din România. Fabrica a fost dedicată poporului, deoarece fondatorul acesteia a regăsit în mijlocul poporului bunul simț, cinstea și omenia. De aceea, Timișoreana este o bere care înțelege cum este poporul român, pentru că anume oamenii obișnuiți cu povești extraordinare sunt cei care au inspirat Timișoreana de-a lungul istoriei ei.

De-a lungul celor 300 de ani de istorie, gustul unic al berii Timișoreana s-a păstrat datorită oamenilor care au transmis rețeta originală din generație în generație. Maeștrii berari au avut grijă că berea Timișoreana să fie produsă numai din ingrediente de calitate, respectând cu stricteţe procesul de fabricare al berii. Şi acum, la fel ca şi atunci, fiecare halbă de Timişoreana conţine toată priceperea şi iscusinţa maeştrilor berari.

„Am decis să aducem „Timişoreana”, cea mai de seamă bere din România, mai aproape consumatorului moldovean. Este o bere produsă cu pasiune şi dăruire, valori trăite cu desăvârşire şi de către berarii de la Efes Moldova. Aceste valori sunt cele care ne ţin aproape de consumatori, aproapele oamenii obişnuiţi care ştiu ce înseamnă cinstea, omenia şi bunul simţ”, a specificat Kamil Yazici, Directorul General EVMB.

Marca Timişoreana aparține companiei Ursus Breweries S.A., parte a grupului internaţional SABMiller. Ca urmare a încheierii acordului de alianţă între grupurile de companii producătoare de bere, Anadolu Efes şi SABMiller a fost posibil ca Efes Vitanta Moldova Brewery să obţină licența pentru marca de bere Timişoreana în Moldova.

Compania Efes Vitanta Moldova Brewery (EVMB) este parte componentă a Efes Beer Group (EBG) din anul 2003. EBG operează cu 18 fabrici, în şase ţări: Turcia, Rusia, Kazahstan, Ucraina, Moldova şi Georgia, 7 malţerii şi 1 unitate de producere a hameiului. Portofoliul de branduri al EVMB include mărcile locale „Chişinău”, „Festival”, „Kvassica” şi mărcile internaționale: “Velkopopovicky Kozel“, “Warsteiner”, “Grolsch”, “Pilsner Urquell”, “Miller Genuine Draft”, “Efes”, “Старый Мельник”, “Белый Медведь”.

P.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu