BERD dispusă să acorde bani pentru modernizarea infrastructurii căilor ferate din Moldova

Embed:

Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) este dispusă să acorde un suport financiar sub formă de credit pentru modernizarea infrastructurii căilor ferate și materialului rulant din Republica Moldova. Despre aceasta a anunţat astăzi, directorul BERD pentru Caucaz, Moldova și Belorusia, Paul Henri Forestier, în cadrul unei întrevederi cu ministrul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, Anatol Șalaru.

"Apreciem înalt modul în care evoluează proiectele de finanțare dintre BERD și Ministerul Transporturilor privind reabilitarea drumurilor, de aceea, considerăm oportun de a investi și în dezvoltarea sectorului feroviar al Moldovei", a declarat Paul Henri Forestier.

La rândul său, ministrul Anatol Șalaru a confirmat necesitatea dezvoltării infrastructurii căilor ferate: "O atenție deosebită trebuie acordată și segmentului feroviar Giurgiulești-Cahul-Cantemir, unde transportul de mărfuri este restricționat din cauza stării tehnice a acestuia şi pune în pericol siguranța circulației feroviare".

Totodată, Şalaru a informat despre aprobarea de către Guvern a  proiectului de hotărâre privind reforma sistemului de întreținere a drumurilor. Implementarea acestei reforme a fost un angajament al Ministerului Transportului, asumat anterior față de BERD.

Reprezentantul BERD a precizat că sectorul de drum Chișinău - Ungheni și Hâncești-Leușeni va fi inclus în cea de a treia tranșă a creditului, iar posibilitatea finanțării sectorului de drum Slobozia Mare - Giurgiulești va fi examinată în cadrul următorului proiect de reabilitare a drumurilor naționale, preconizat să fie semnat în primul semestru din 2013.

 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu