Benzina şi motorina se vor scumpi în următoarele zile

Embed:

Benzina şi motorina se vor scumpi cu aproximativ 50 de bani pentru un litru. Săptămâna trecută, companiile petroliere au anunţat Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică despre intenţia de a majora tarifele. Astfel, noile preţuri pot intra în vigoare în următoarele zile.

Petroliştii argumentează scumpirile prin creşterea, de la 1 ianuarie, cu aproape şapte la sută, a accizului la importul produselor petroliere. De asemenea, la baza majorării preţurilor stă şi aprecierea dolarului faţă de leu.

Pentru unele tipuri de combustibil, preţurile vor depăşi pragul psihologic de 17 lei. Benzina cu cifra octanică 98 va costa 17 lei şi 35 de bani, iar cea cu cifra octanică 95 va ajunge la 16 lei şi 95 de bani. Preţul motorinei va depăşi 16 lei pentru un litru, iar gazul lichefiat se va scumpi cu, cel puţin, 1,2 lei per litru. În 2012, Guvernul a introdus accizul de 1.800 de lei pentru o tonă de gaz lichefiat.

Oamenii sunt revoltaţi de noile scumpiri. "Ca de obicei, se face totul împotriva omului. Suntem profund indignaţi de acest fapt", a spus un şofer.

Precedenta scumpire a benzinei şi motorinei a avut loc în luna mai a anului trecut. Atunci, preţul carburanţilor a crescut cu 50 de bani şi, respectiv, cu 40 de bani. Preţul gazului lichefiat a fost majorat cu 30 de bani, în septembrie 2011.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu