Benzi desenate despre viaţa profetului Mohamed, publicate de către revista franceză "Charlie Hebdo"

Embed:

Revista de satiră din Franţa "Charlie Hebdo" a tipărit o ediţie specială de 64 de pagini cu benzi desenate despre viaţa profetului Mohamed. Editorul a negat că ar fi vorba despre o provocare la adresa musulmanilor. Anterior, sediul redacţiei a fost devastat de persoane necunoscute după ce revista a publicat caricaturi cu profetul Mohamed.

"Islamul este a doua religie în Franţa după numărul adepţilor, dar se pare că nu toţi cunosc suficiente detalii. De cele mai multe ori această religie le inspiră oamenilor frică. De cele mai multe ori islamul este asociat cu atacurile teroriste, care sunt puse la cale de minorităţile extremiste. De aceea m-am gândit că trebuie să începem mai întâi cu prezentarea vieţei profetului, dar şi a religiei, dar nu să facem din asta o sursă inepuizabilă de glume", a spus editorul "Charlie Hebdo", Stephane Charbonnier.

Stephane Charbonnier a mai subliniat că ideea acestei ediţii speciale i-a venit în 2006, atunci când un cotidian danez a publicat caricaturi ale lui Mahomed, republicate ulterior de "Charlie Hebdo", lucru ce a generat proteste ample în lumea musulmană.

Autorităţile au luat măsuri de securitate sporite în apropierea sediului revistei "Charlie Hebdo", întrucât acum trei luni, redacţia a fost devastată de persoane neidentificate, iar pagina online a fost spartă de hakeri. Atunci, revista a publicat o serie specială numită "Sharia Hebdo", care conţinea caricaturi ale profetului Mahomed.

Coranul, cartea sfântă a islamului, interzice orice reprezentare grafică a profetului Mohamed. Numărul musulmanilor din Franţa este de 6 milioane din numărul total de 60 de milioane, cât numără populaţia ţării.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu