Bentley Mulsanne Mulliner - versiunea sportivă a limuzinei britanice

Anul acesta, la Salonul de la Geneva, Bentley se va adresa clienţilor de Mulsanne care îşi doresc un look şi un comportament sportiv. Mai exact, constructorul britanic va expune în cadrul salonului elveţian versiunea Mulsanne Mulliner, o declinare sportivă a limuzinei de dincolo de Canalul Mânecii.

Exteriorul este perosnalizat cu ajutorul unor jante de 21 de inch din aliaj uşor cu spiţe din titaniu şi pneuri de 265/40 ZR21. În partea frontală se pot observa prize de aer noi, gravate cu numele Mulliner, la nivelul spoilerului frontal. Pentru interior designerii britanici au adoptat o tapiţerie nouă din piele, cu acelaşi motiv şi aceleaşi cusături văzute pe fiecare Bentley cu veleităţi sportive. Nu lipsesc pedalele, mânerul schimbăturului şi inserţiile pragurilor, toate din aluminiu.

Pentru a se ţine de cuvânt şi a oferi celor din spatele volanului un comportament sportiv, Bentley oferă pe Mulsanne Mulliner sistemul Drive Dynamics Control cu o funcţie Sport, care permite modificarea suspensiilor şi a direcţiei după preferinţele şoferului. Modul Sport asigură, potrivit comunicatului oficial, "mai multă aderenţă, un control mai bun al ruliului şi o direcţie mult mai precisă, fără a afecta confortul."

Sub capotă se ascunde un motor V8 de 512 cai putere, regăsit şi pe versiunea standard. Mulţumită propulsorului generos, limuzina poate accelera de la 0 la 100 de km/h în doar 5.1 secunde, până la o viteză maximă de 296 km/h.

 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu