BenQ lansează un nou monitor pentru divertisment, cu ecran curbat de 35”

Recomandat pentru gaming şi filme, BenQ EX3501R pune la dispoziţie un ecran VA curbat cu diagonală de 35” în format 21:9 şi rezoluţie Ultra WQHD (3440x1440 pixeli), scrie go4it.ro.

Potrivit companiei producătoare, ecranul cu aspect ultra-wide şi curbură 1800R permite acoperirea mai bună a câmpului vizual. Totodată, tehnologia HDR (High Dynamic Range) extinde atât intervalul de contrast, cât şi gama de culori disponibilă, pentru obţinerea unor imagini mai detaliate.

BenQ EX3501R oferă o rată de contrast nativ de 2500:1 şi acoperire de 100% a spectrului de culoare sRGB, suficient pentru a putea fi utilizat şi în aplicaţii profesionale din domeniul design-ului sau editare foto.

De interes pentru pasionaţii de jocuri PC este rata de actualizare a imaginii la 100 Hz, substanţial îmbunătăţită faţă de nivelul unui monitor standard (60Hz). În plus, pentru o experienţă de joc mai cursivă este inclusă şi tehnologia AMD FreeSync, ce permite eliminarea efectului de "tăiere" a imaginii atunci când framarate-ul din joc nu este perfect sincronizat vitezei de împrospătare a imaginii redate pe ecran (necesită placă video AMD).

Din punct de vedere al ergonomiei, BenQ EX3501R permite ajustarea înălţimii într-un interval de 60mm, iar unghiul de înclinare poate fi reglat de la -50 până la +200.

În spatele ecranului găsim doi conectori HDMI 2.0 şi unul DisplayPort 1.4. În lateral găsim un hub USB (include şi port USB-C) şi ieşire pentru căşti.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu