Benjamin Netanyahu acuză Iranul de atacuri cibernetice împotriva Israelului

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a acuzat marţi Iranul că lansează "în fiecare zi" atacuri cibernetice împotriva Israelului, scrie agerpres.ro.

"Atacurile cibernetice ale Iranului au loc în fiecare zi. Noi le supraveghem, le vedem şi le dejucăm mereu", a afirmat Netanyahu în timpul unei conferinţe internaţionale asupra tehnologiilor cibernetice, desfăşurată la Tel Aviv.

Premierul israelian a susţinut la începutul lunii că ţara sa este "gata pentru orice scenariu" în urma informaţiilor privind o posibilă "intervenţie cibernetică" străină în timpul alegerilor legislative din 9 aprilie.

Televiziunea privată Hadashot a informat că şeful Shin Bet, agenţia pentru securitate internă, a declarat că Israelul se pregăteşte pentru o intervenţie cibernetică în timpul alegerilor din 9 aprilie.

"Toate ţările pot fi vizate astăzi de atacuri cibernetice şi fiecare ţară are nevoie de o industrie solidă în domeniul securităţii cibernetice", a declarat premierul israelian, exprimându-şi convingerea că Israelul "are aceasta".

Benjamin Netanyahu a evocat de asemenea ameninţările din partea inamicului înveterat al Israelului, Iranul "care ne-a ameninţat în ultimele 24 de ore, afirmând că poate să ne distrugă vizând oraşele noastre cu rachetele sale".

Săptămâna trecută, Israelul a întreprins un atac împotriva unor ţinte iraniene în Siria aflată în război. Statul israelian a întreprins deja sute de raiduri aeriene în Siria împotriva a ceea ce el prezintă ca fiind instalaţii iraniene şi livrări de arme destinate Hezbollahului libanez.
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu