Beneficiile seminţelor de dovleac. Trei motive pentru care trebuie să le incluzi în dieta ta

Se numără printre cele mai sănătoase alimente, care previn şi tratează numeroase boli. Seminţele de dovleac abundă în antioxidanţi, enzime, fier, zinc, vitaminele C şi K, şi fibre. Studiile au arătat că acestea combat cancerul, diabetul, bolile de inima, osteoporoză, păstrează ochii sănătoşi, tratează artrită, disfuncţiile vezicii urinare şi anxietatea, scrie realitatea.net.

Seminţele de dovleac distrug celulele canceroase

Unii dintre compuşii existenţi în seminţele de dovleac sunt foarte utili în tratarea cancerului. Tipurile de cancer care apar în organism din cauza poluanţilor, a substanţelor cancerigene şi stresului oxidativ pot fi vindecate de antioxidanţii prezenţi în seminţele de dovleac.

Seminţele de dovleac previn şi tratează cancerul de prostată, graţie fitosterolilor, zincului şi acizilor graşi esenţiali.

Seminţele de dovleac combat diabetul

Seminţele de dovleac conţin cantităţi mari de acid nicotinic, trigonelina şi D-chiro-inozitol, care reglează nivelul de zahăr din sânge. Pentru a obţine acest beneficiu, consumă doar seminţe de dovleac crude. 
Pacienţilor cu diabet zaharat li se recomandă să includă dovleacul în cantităţi moderate în dietă de zi cu zi.

Seminţele de dovleac îmbunătăţesc vederea

O jumătate de cană de piure de dovleac acoperă necesarul zilnic de vitamina A care ajută vederea, în special în lumina slabă. Dovleacul este, de asemenea, bogat în carotenoizi, compuşi care îi dau culoarea portocalie, inclusiv betacaroten, pe care organismul îl transformă rapid într-o formă de vitamina A pentru o protecţie suplimentară.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu