Beneficiile consumului de AVOCADO. Ce se întâmplă dacă îl mănânci în fiecare zi

Datorită conținutului ridicat de elemente nutritive, avocadoul este considerat unul dintre cele mai sănătoase fructe, de aceea nutriționiștii îți recomandă să îl consumi zilnic dacă dorești să te bucuri din plin de beneficiile pe care le aduce organismului.

Este bogat în vitamine

Deoarece este o sursă excelentă de vitamine (complexul de vitamine B, C, E, K) și de minerale (calciu, fier, magneziu, mangan, fosfor sau zinc), avocadoul te ajută să îți menții sănătatea dacă îl consumi în fiecare zi.

Acidul folic contribuie la micșorarea riscului apariției bolilor de inimă sau a atacului de cord. De asemenea, avocadoul sporește absorbția betacarotenului si a licopenului.

Ajută la îmbunătățirea vederii

Datorită conținutului ridicat de carotenoide, avocadoul consumat la micul dejun sau la masa de prânz te va ajuta să îți îmbunătățeși vederea, micșorând riscul de a face cataractă sau degerescență maculară.

Reglează valorile colesterolului

Avocadoul conține beta-sitosterol ̶ un fitostrol cu o structură aproape identică cu cea a colesterolului produs de organism, care protejează sănătatea inimii, scrie realitatea.net.

Acest lucru se întâmplă în urma micșorării nivelului colesterolului rău (LDL).

Luptă împotriva radicalilor liberi

Potrivit Societății americane pentru biologie moleculară din SUA, avocadoul este absorbit de mitocondrii, ajutând corpul să neutralizeze radicalii liberi.

Când ești expus unui mediu poluat, toxinele transformă oxigenul din mitocondrii în radicali liberi, distrugând astfel structura celulelor.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu