Beneficiarii îşi pot ridica banii. CNAS a transferat indemnizațiile pentru incapacitate temporară de muncă

Casa Naţională de Asigurări Sociale a efectuat transferul în sumă de  64,0 mln. lei  pentru plata indemnizaţiilor pentru incapacitate temporară de muncă. Astfel, 24.069 de beneficiari pot ridica indemnizaţiile pentru incapacitate temporară de muncă pentru lunile precedente.

Pentru a ridica sumele indemnizaţiilor pentru incapacitate temporară de muncă beneficiarii urmează să se adreseze către instituţia bancară la care a fost deschis contul salarial sau social. În cazul în care beneficiarul nu este deţinător de card, indemnizaţia poate fi primită în orice oficiu poştal indiferent de domiciliu.

Atenţionăm că în luna decembrie, anul trecut, nu au fost ridicate 15,3 mln lei sau 54,5 % din suma total transferată de CNAS pentru indemnizaţiile pentru incapacitate temporară de muncă.

Casa Naţională îndeamnă beneficiarii să ridice de la prestatorii de servicii de plată banii care li se cuvin până în data de 23 ianuarie. După această dată sumele nesolicitate sunt restituite lunar de către prestatorii de servicii de plată pe contul corespunzător al Casei Naţionale de Asigurări Sociale şi incluse în plată în luna imediat următoare a lunii de gestiune.

loading...

Lasă un comentariu