Belgia, Olanda şi Austria au cei mai fericiţi oameni din Uniunea Europeană

Belgia, Olanda şi Austria au cei mai fericiţi oameni din Uniunea Europeană, la polul opus fiind Letonia, Bulgaria, Croaţia, Lituania, Grecia şi România, arată datele un sondaj Eurostat, citat de Agerpres. Spania este țara cu cei mai mulți oameni care sunt fericiți tot timpul.

Ţările UE cu cei mai fericiţi oameni au fost în 2018 Belgia, Olanda, Austria şi Finlanda. Mai bine de trei sferturi dintre persoane (76% în fiecare ţară) au declarat că s-au simţit fericite tot timpul sau majoritatea timpului în ultima lună. Pe de altă parte, România se află printre țările din UE cu cei mai puțini oameni fericiți. Peste 62% dintre persoanele cu vârsta de peste 16 ani din UE au declarat că au fost fericite tot timpul (14%) sau majoritatea timpului (48%) în ultimele patru săptămâni.

Pe de altă parte, 12% au declarat că au fost rareori (8%) sau niciodată (2%) fericite în ultima lună. În contrast, frecvenţa celor care au fost fericiţi este cea mai scăzută în Letonia (unde doar 31% din persoane au declarat că s-au simţit fericite tot timpul sau majoritatea timpului în ultima lună), Bulgaria (35%), Croaţia (42%), Lituania (45%), Grecia şi România (în ambele ţări aproximativ 46% din persoane au declarat că s-au simţit fericite tot timpul sau majoritatea timpului în ultima lună). Când vine vorba de extreme, Spania a înregistrat cel mai mare procent de persoane care au fost fericite tot timpul (29%) în timp ce un procent similar de persoane din Letonia (28%) au declarat că au fost rareori sau niciodată fericite în ultima lună.

Lasă un comentariu