Belarusul a restricţionat importul de păsări, capre şi oi din unele regiuni ale Rusiei

Belarus a restricţionat importul de păsări, capre şi oi din unele regiuni ale Rusiei. Decizia a fost anunţată, miercuri, 6 noiembrie, de către Departamentul supraveghere veterinară şi alimentară din cadrul Ministerului Agriculturii din Belarus, informează TASS.

„În legătură cu înregistrarea cazurilor de îmbolnăvire a animalelor cu maladia de Newcastle, din 7 noiembrie se introduce restricţia temporară la importul în Belarus din regiunea Omsk, ţinuturile Zabaikailie şi Amur a păsărilor, ouălor de pasăre, cărnii de pasăre, prafului de ouă, melanjului, albuminei şi altor produse alimentare obţinute în urma procesării ouălor, penelor şi pufului”, se arată în comunicatul ministerului Belarus.    

Boala de Newcastle reprezintă una dintre cele mai grave boli infecţioase şi contagioase ale păsărilor, provocţnd pierderi importante, indicele de mortalitate fiind de peste 90 %.

În acelaşi timp, autoritatea veterinară informează că Belarusul a sistat importul de capre şi oi din regiunea Voronej din cauza focarelor de varicelă. „Din 7 noiembrie, se introduc restricţii temporare la importul în Belarus din această regiune a Rusiei a caprelor şi oilor de prăsilă şi pentru abator, a animalelor sălbatice din grădina zoologică şi din circ (capre, oi, lame, mufloni, căprioare etc.), lapte, produse lactate de la aceste animale, materie primă din piele şi lână”, se mai arată în comunicat.  

 

loading...

Lasă un comentariu