BEI va continua să susţină proiectele pentru dezvoltarea Chişinăului

Banca Europeană de Investiţii va continua să finanţeze proiectele de dezvoltare a infrastructurii Capitalei, în special proiectul de gestionare a deşeurilor solide. Intenţia BEI a fost reexprimată într-o scrisoare adresare Primăriei Municipiului Chişinău şi care a fost făcută publică de primarul general interimar Silvia Radu. 

"[...] Noi reiterăm dorinţa BEI de a finanţa proiectul de gestionare a deşeurilor solide, care va contribui la îmbunătăţirea condiţiilor de trai, va oferi noi locuri de muncă şi oportunităţi de lansare a noilor afaceri, precum şi va reduce poluarea mediului" - se arată în scrisoarea expediată de şeful Băncii Europene de Investiţii în Moldova către Primăria Capitalei. 

Excelenţa Voastră,
 
Din partea Domnului Antonio Castillo, şeful Băncii Europene de Investiţii în Moldova:
 
Vă mulţumim pentru ajutorul oferit în cadrul şedinţei de la Chişinău, din data de 19 Marie, curent, a cărei scop este de a dezvolta strategia naţională pentru gestionare a deşeurilor solide în Republica Moldova, în conformitate cu acordul de împrumut dintre Republica Moldova şi BEI.
În scrisoarea închisă, am expus principalele descoperiri şi cerinţele necesare de a fi îndeplinite până la tranferul primei tranşe, care va avea loc în această vară. Această tranşă va susţine proiectul menţionat mai sus.
Reiterăm dorinţa BEI de a finanţa proiectul de gestionare a deşeurilor solide, car va contribui la imbunătăţirea condiţiilor de trai, va oferi noi locuri de muncă şi oportunităţi de lansare a noilor afaceri, precum şi va reduce poluarea mediului.
 
Cu sinceritate.
 

PUBLIKA.MD aminteşte că Banca Europeană de Investiţii a oferit suport Chişinăului în proiecte precum termoizolarea termoizolarea clădirilor publice şi a blocurilor de locuit, dar şi pentru procurarea celor 102 troleibuze noi pentru Chişinău.

Totodată, Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) şi Banca Europeană de Investiţii (BEI) sunt principalii finanţatori ai proiectului de reconstrucţie ai Staţiei de Epurare a Apelor Uzate din municipiul Chişinău.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu